top of page

Superiorna zubna higijena sa 

Emmi-dent ultrazvučnom četkicom za zube

Prva na svijetu 100% ultrazvučna četkica za zube. 

Nježno čišćenje i izbjeljivanje zuba bez četkanja i trljanja.

Patentirana i dokazana tehnologija Made in Germany. 

 

Kako djeluje ?

 

- uništava plak i kamenac

- idealna za implantate i ortodontske bravice

- efikasna protiv bolesti, krvarenja i upala desni

- efikasno osvježava dah

- uništava bakterije i gljivice do 12 mm ispod zubnog mesa gdje   druge četkice i zubni konac ne mogu dosegnuti

- aktivira cirkulaciju u desnima i ubrzava reparatorne procese

- nježna za desni i caklinu jer mikro mjehurići u zubnoj pasti ne   sadrže abrazivne čestice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultra-čista usta sa novim procesom čišćenja 100%-tnim ultrazvukom! 

 

Razvoj ultrazvučne četkice za zube predstavlja revoluciju u području dentalne higijene i profilakse. Do danas zubi su se mogli čistiti abrazivnim metodama primjenom abrazivnih čestica u pastama za zube. Četkica čisti područje koje može dosegnuti.

Novi Emmi-Tech proces korišten u ultrazvučnim četkicama ne samo da čisti zube, nego djeluje i između zuba, u fisurama i gingivnim džepovima – i to bez četkanja, trljanja i bez primjene abraziva koji mogu oštetiti caklinu.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Glavne značajke:

 

- Učinkovito uništava bakterije na i između zubi, na desnima i duboko u gingivalnim džepovima. Dokazano značajno smanjuje upalu, krvarenje desni i parodontitis. 

- Mikro mjehurići i ultrazvuk uklanjaju mrlje na zubima u roku od nekoliko dana – izbjeljivanje zuba, kemikalije i posjeti zubnom higijeničaru nisu potrebni. Vratite mladenački sjaj svojim zubima u roku od samo nekoliko dana.

- Emmi-dent učinkovito osvježava dah do 12 sati!

- Maksimalno čišćenje bez potrebe za četkanjem izbjegavajući oštećenja cakline i iritaciju zubnog mesa: savršeno čišćenje ako se zubno meso povuklo ili ako postoje bolovi za vrijeme četkanja sa mehaničkom četkicom za zube. Posjetite svog stomatologa sa osmijehom – mnogi uobičajeni stomatološki problemi nestaju sa uporabom Emmi-dent, što čini vaš sljedeći posjet stomatologu ugodnim. Idealno za djecu koja ne vole četkanje zuba. Samo držite četkicu prislonjenu na zube i oni će biti idealno čisti! 

 

Emmi-dent generira ultrazvuk sa patentiranim ultrazvučnim čipom koji je ugrađen u glavu četkice. Ovaj čip stvara 96 miliona ultrazvučnih oscilacija u minuti, te ih preko vlakana i mikro mjehurića prenosi na površinu zuba osiguravajući superiorno čišćenje. Ultrazvučni valovi uništavaju bakterije i gljivice do kojih vlakna četkice ne mogu doći. To je neophodno u smanjenju i zaštiti od periodontalnih bolesti. Posebna formulirani nano mjehurići su 1000 puta manji i mogu doći između zubi, u najmanje pukotine, podržavajući i unapređujući učinak ultrazvuka. Mikro mjehurići uklanjaju plak, kamenac, ostatke hrane i ostale nečistoće.

 

Sinergijski efekti  

 

Čišćenje zuba i oralna higijena imaju trostruku korist kada se koristi Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube:

1. Nježno čisti površinu zuba, prostor između zuba, parodontalne džepove i fisure sa trajnim učinkom. Nakon ultrazvučnog čišćenja, pređite jezikom preko vaših zuba: osjetiti ćete vrlo glatku površinu jer je plak u potpunosti uklonjen.

2. Djeluje profilaktički – antibakterijski učinak ultrazvuka i uklanjanje plak i kamenca sprečava nastanak upale.

3. Terapijski učinak u slučajevima razvoja upale kao što je gingivitis, parodontitis, ulceracije, afte itd.. U roku od nekoliko dana upala će se smanjiti i izliječiti uništenjem bakterija koje uzrokuju infekciju.  

Učinak Emmi-dent oralne higijene s ultrazvukom je vidljiv nakon prve primjene. Osjećaj na Vašim zubima je kao da su upravo profesionalno očišćeni.     

 

 Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube za ultra čišćenje i bjelje zube sa 100 % ultrazvučnom tehnologijom i snagom do 96 miliona oscilacija u minuti! Emmi-dent četkica bez četkanja i trljanja – inovacija koja koristi 100 % ultrazvuk za čišćenje zuba i desni.

Vi možda mislite da je Emmi-dent samo još jedna električna četkica za zube, ali to je superiorni sustav za čišćenje! Iako se zvučne i električne četkice za zube ponekad nazivaju ultrazvučnim četkicama, one samo vibriraju na oko 30.000 mehaničkih okretaja u minuti i ne uključuju ultrazvučni čip.

 

 

Znanstvena pozadina: Kako ultrazvuk ubija bakterije?  

 

Temeljna istraživanja o utjecaju ultrazvuka na bakterije datiraju iz 1953. godine, kada je dr. Hartwick (Freie Universität in Berlin/Germany) objavio studiju o utjecaju ultrazvuka na bakterije. Godine 1978., znanstvenici Sajas i Gorbatow su u potpunosti dokazali i dokumentirali uništavanje mikroorganizama ultrazvukom. Schütt i Abraham su 1992. godine objavili nove studije o svojim nalazima rupture stanica bakterija i enzima.

Antibakterijski učinak ultrazvuka (u slučaju Emmi-dent četkice 96 miliona oscilacija u minuti) temelji se na vrlo brzom slijedu povećanja i smanjenja tlaka (princip kavitacije) u stanicama mikroorganizma, što dovodi do stresa na ovojnicu mikroorganizma i posljedičnog uništavanja stanice.

Uporaba Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube ima trostruki učinak – pomaže spriječiti ili smanjiti stomatološke bolesti napadajući izvor problema – bakterije.

Bakterije na površini zuba i desni, zajedno sa drugim tvarima kao što su šećer ili škrob formiraju ljepljive naslage – plak. Plak je glavni uzrok iritacije desni i upale zubnog mesa. Bakterije u plaku otpuštaju metaboličke produkte koje uzrokuju upalu ruba zubnog mesa (gingivitis). Bez pravilne higijene, taj proces može napredovati i dovesti do dubljeg prodora upale. Dolazi do upale tvrdih i mekih tkiva oko korijena zuba (parodontitis). U ekstremnim slučajevima zubi gube potporne strukture, rasklimaju se i ispadaju ili trebaju biti izvađeni.

 

 

Voditelj projekta, Hugo R. Hosefelder o Emmi-dentu  

 

Stomatolozi o Emmi-dentu

bottom of page